Günün Sözü :  
 Tüm Köy Halkımızın Ortak Paydası; Birliğin Ve Beraberliğin Sesi Yedibölük Köyü Sitesine Hoşgeldiniz.
Unutmamak ve Unutturmamak Adına

   

YEDİBÖLÜK KÖYÜ

Kapat Anılarla Yedibölük

Kapat Ağıt

Kapat Dedelerimiz

Kapat Etkinliklerimiz

Kapat Folklör Ekibimiz

Kapat Geleneklerimiz

Kapat Köy Haritası

Kapat Köy Mühtarlığı

Kapat Köy Nufusu

Kapat Köy Resimleri

Kapat Köy Slayt

Kapat Köy Tarihi

Kapat Köyümüzün Sanatçıları

Kapat Semtlerimiz

Kapat Soyadlarımız

Kapat Yedibölü Köyü Kültür Merkezi

Kapat Şiran Köyleri

DERNEKLER

Kapat 9.Kamp Resimleri

Kapat Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Kapat Fiesch Resimleri

Kapat Gençliğimiz

Kapat Katilim Formu

Kapat Kuspo Kampi Resimleri

Kapat PROJELERİMİZ

Kapat İsviçre Derneği

SAYAÇ

   Ziyaretçi

   şu An Bağlı

TAKVİM
GAZETE
Site Hakkında Bilgilendirilmek için Gazetemize Katılınız.
Katıl
Çık
1 Katılımcı
EDİTÖRLER KÖŞESİ
Kemal.jpg
Kemal Demirci



İNFO
guestbook.gif ZİYARETÇİ DEFTERİ



Not #47 yapımcı: zeki 13/02/2011 @ 22:50
   http://ucrenkfotografcilik.com
Merhaba sevgili canlar,Alevilere,ilerici insanliga saldirilarin cogaldigi bu gunlerde isigi korumak,degerlerin etrafinda kenetlenmek her zamankinden daha fazla gerekmektedir.Biz de Cenevre deki aleviler adina sizleri selamliyor calismalarinizda basarilar diliyorum.Cenevre den tum canlarimizin dugun,nisan vb.mutlu gunlerinde guzel anlarini en kaliteli ekipmanla profesyonelce kalicilastirma isi bizim sorumlulugumuzdadir.Bu sorumlulugumuzu uzun yillardir basariyla yerine getirmekte,kendi insanimizin mutlu gunlerinde yaninda bulunmaktan ayri bir mutluluk duymaktayiz..Tum canlara en icten sevgi selamlar...   

Zeki

Not #46 yapımcı: ertuersari 10/02/2011 @ 21:04
Degerli Dostlar Iyi Aksamlar, Köyümüzün Büyüklerinden Temir Kostu, Mehmet Sari ve Dervis Ferli, bu degerli Insanlari kisa dönem icinde kayip etdik. Allahtan Rahmet diliyoruz, Topraklari Bol olsun. Acili ailelerinde Bas sagligi diliyoruz. Almanyadaki Yedibölük Köyü Sosial Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Yönetim Kurulu adina Ertür Sari, Yakup Kaya, Ismet Sari, Yasar Corlu ve Muamer Corlu

 


Not #45 yapımcı: genc 02/10/2010 @ 16:27
oncelikle tum koylulerime slm
 ben fransadan abdulllah camyurdu
 26 09 2010 tarihinde vefat eden ALI RIZA GEDIK amcamin mekani cennet olsun tum sevenelrinin basi sag olsun

Not #44 yapımcı: Tolga 27/09/2010 @ 23:01

canlar ben avusturyadan aga kayanin oglu tolga kaya..

öncelikle dün hakka yüriyen cok degerli ali riza amcamiza kendim ve aylem adina allahtan rahmet diler, mekani cennet olsun. aylesin ve yakinlarina bas sagligi diliyorum ve acilarini paylasiyorum..

tüm yedi bölüklülerin basi sag olsun..

saygilarimla

tolga kaya..


Not #43 yapımcı: Alisan 03/09/2010 @ 00:11
Değerli arkadaşlar, son zamanlarda siteye eklenen yazılarda,epeyce abartı ve site kurallarını ihlal eden üslup öne çıkmaktadır.
 Başbakan'ın Çorum da öyle ifadeler kullanmış olsa bile, bizim ona başkaları tarafından yapılmış bir eleştiriyi, ya da özümüze yakışmayan cümleleri alıp buraya koymamız  hem yayıncılık, hem de etik olarak doğru değildir.

Başkalarının düşüncelerine ve bakışaçılarına uygun ifadeler, bizim toplumumuzun ve genel de iyi niyetli insanlar tarafından hoi karşılanacağını sanmıyorum.

Bu bakımdan dışarıdan aldığınız bütün paylaşımları, lütfen olduğu gibi buraya eklemezseniz iyi olur anlayışındayım. Beşyüzküsür yıl önce ölmüş bir insana ''şerfsiz'' demekle neyi değiştireceksiniz? anlamış değilim!,,,

Bir kere küfür, devrimci ahlak'a ve gerçek Alevi kültürüne zıt olan bir kültürdür. daha açık bir ifade ile; gerici ve yobaz kesimlerinin kullandıkları literatürü kullandıkları için, yazının içindeki genel doğruları da adeta silip götürmüştür...

Diğer bir eleştirim: Kışla da oruç tutmadığından ötürü, öldürüldüğü iddia edilen Erzincanlı askerin haberine ilişkindir.
Burda da sözkonusu haberi ekleyip, hemen ardından da askerin babası ile yapılmış olan telefon lu röportajı ekliyorsunuz. İnsanlar yanlışlıkla yayınladığı doğru olmayan bir haberi, çıkarır, düzeltir ya da özür diler diye düşünüyorum.

Haber kaynağı olan link verilse dahi, burda editörün ve site sorumlusunun da görüş belirtmesi gerekmektedir.

Önerim: Bundan sonra farklı sitelerden ve forumlara ayit paylaşımları buraya aktarılmamasını öneriyorum.
yedibölükköyü sitesi başka forumların acantasıymış imajından arınmak, kendi olanaklarıyla yoluna devam etmesinden yanayım...

Not #42 yapımcı: SifonluGenc 17/07/2010 @ 23:39
MERHABA SIFONLULAR,
 

BEN 17 YASINDA BIR GENCIM VE SIK SIK SITEYI ZIYARET EDIYORUM VE COK ÜZÜLÜYORUM. NEDENINI SORARSANIZ , HER SEFERINDE AYNI YAZILARI OKUMAKTAN SIKILDIM. SENELERDIR DERNEGIN ADINI KULLANIYORSUNUZ AMA KÖY ICIN HIC BIR FALIYETINIZ YOK. BEN KAC SEFER KÖY´E GITTIM VE HIC BIR GELISME GÖRMEDIM. BU DERNEK NEYI TEMSIL EDIYOR? BU DERNEGIN ADINI DEGISTIRIRSENIZ IYI OLUR, MESELA ,, BASEL´DE YASAYAN SIFONLULARIN ARSA DERNEGI". BIRAZ KÖY´LE ILGILI BILGILER GÖNDERIN, BIZDE KÖYÜMÜZ HAKKINDA BIR SEYLER ÖGRENELIM. BIRBIRINIZ´LE FACEBOOK´TA UGRASMAK´TAN VAGZECIN. LÜTFEN KISISEL PROBLEMLERINIZI KENDI HALINIZDE CÖZÜNÜZ.
 

FLASH!!! FLASH!!! FLASH!!!  SATILIK ZEYTIN TARLASI
 


 

Not #41 yapımcı: 12mert 03/07/2010 @ 08:27
YEDINCI DÖNEM YÖNETIM KURULUNA
Değerli arkadaslar internette yayinladiğim 27.06.2010 tahrindeki  genel kurul değerlendirmenize ve alestirilerime simdi sizin ani yada yillardan beri köyumuza ayit olan daha  dogrusu bize  ayit olan www.yediboluk.com hatta kisisel olarak kendi sayfasiymis gibi gören (kemal  demirci) yani gözlük arkadasimizin bireysel olarak kullanmna hakini kendinde bulan arkadasimizdan bunu öncellikle ögrenmek istiyorum ??  cunku benim yönetim kuruluna yazdiklarimin cevabi degil bunlar benim ne senle nede önceki baskanimizla hic bir kisisel sorunum olmadi ve olamazda birilerinin bu yaptiginiz  haksizliklara dur demesi  gerekiyor cunku bu yazdigin cevap yediboluk dayanisma ve yardimlasma dernegine ve bu dernegin yönetim kuruluna yakisan bir cevap degil bu tamda bireyin kendi yanlisliklarindan , israr etme ve kendisi gibi yanlis yapani toplumumuza zarar veren bireyleri bizlere kabul ettirme cabasinda ? biliyoruzki kemal arkadasimizin 6 inci dönem yönetim kurulunun baskanina bir diyet borcu vardi ?? bu diyet borcunu topluma ödetmeye hakkin yok kemal kardes senin bu kadar ??? inanamiyorum kemal kardes  bu konulari yonetim kuruluyla görusmeden bana cevap verme lutfen cunku  sen biraz sorunsuz davraniyorsun SAYGILARIMLA    MEHMET
kemel benim anlamadigim seninle bir kac sefer telefonla konusmak istedim bu konuyu konusmak istedim hic zamanin olmadi bir meseaj gönderdin tenezur edip cevap yazmadin nedense ben www.facebook.com  yayinladiktan hemen aradin hemde tehtit eder gibi konusma yaptin  benimle

Not #39 yapımcı: 12mert 27/06/2010 @ 10:51
YEDINCI DÖNEM YÖNETIM KURULUNUN DIKKATINA

sayin baskan ali yerli demirci ve sayin sekleterimiz kemal demirci luganoda 4.5.2010 tahrihinde yapmis oldugunuz 7.inci dönem genel kurul toplantinizda 6.inci dönem yönetim kurulu icin almis oldugunuz karar gercekten mide bulandirici bir karar vermenize gercekten uzulduk burda bizi rencide etmeye hic hakkiniz yoktu o dönemin mali sekleterimiz sayin ali yerli arkadas yani simdiki baskanimiz sizlerden bazi gercekleri saklamis gibi 6.inci dönem Y.Kdegerlendirirken baskanin sahsindeki sorun simdiki yönetim kurulunu ilgilendirmedigini bilmelisinizki bu konuyu baskanimiz kendisi talep etmistir baskanimizla bu bilet konusunu defalarca konustuk bu konuyu genel kurulda gundeme getirmeyelim diye hatta hak etmedigin 2 bilet parasini yönetim kurulu olarak kendi aramizda baskanimiza ödeyecektik baskanimiz buna ihtiraz etti yok ben illah dernegin parasinda alacagini söyledi bizde haksiz bir kazanc elde edecegi icin bunu kabul etmedik sizinde bildiginiz gibi bir zaman kemal arkadasida af ettik dernegimizn kasasina 8500 Fr zarar verdi halen tam olarak bu paralarin nerelere ödendigini tam olarak kimse bilmiyor ayni sorunlari bu arkadasimizla yasamak istemedigimiz icin buna karsi geldik ?simdiyse kongre bittigi halde tekrar neden ortaligi karistiriyorsunuz ortaligi karistirmanin hic bir anlami yok simdiyse lutfen bu yazdiginiz hic gercekle alakasi olmayan yazinizi duzeltip tekrar uyelere dagitmanizi arz ediyoruz aksi taktirde 6.inci dönem Y:K olarak bizler yazip uyelere dagitacagiz gercegi arastirmadan böyle bir yazi yazmanizi gercekten kiniyorum simdiki yönetim kurulunu? benim bildigim baskan kendi cikarini dusunmeyecek toplumun cikarlarini dusunecek

SAYGILARIMLA MEHMET ( ALI )

Editör notu:

Genel kurul değerlendirme bildirisinden nonra sitemize ve istanbul dernek sitesi http://www.yediboluk.com.tr/ gönderilen bu  ibret belgesine melesef üzülerek not düşerek yayınlamayı uygun gördük.
Kişileri hedef alan cahil ve behüde bir isrardan başka bir niteliği olmiyen eleştiri ve ahlak kuralarından bir haber olmiyen bu tutum ve davranisin maküm edilmesi gerektiğine inaniyoruz.

Genel kurulumuzda yaşanan tatsiz şeyleri bir daha yaşanmaması temenisi içeren bir tutum  sergilenmiştir.
Yönetim kurulunun olumsuz davranmakla eleştiren değerlendirme bildirisine gösterilen bu behude tavri ve eleştiriyi kiniyoruz tabi eleştiri olarak görülürse.

Kendi üyelerimizle aramizda gecen sorunleri  http://www.facebook.com/ sayfalarina taşıyen ve etik olmiyen bu tavrida makümediyoruz.
2004 yilinda yaşanan polemik ve web sayfasi yapimindaki harcamalari sahibeli ve abartili bir şekilde göstererek dedikodu ve karalama tavir ve davranişlarida lunpen ve sorumsuz, şuhursuz bir davranış  olarak görüyor hemen bizlerden  özürdilenmelidir.

 Değerlendirme bildirisinde kısa bir bölüm

7.nci Genel Kurulunun  değerlendirilmesi :

 

1 - Yönetim Kurulumuz, Genel Kurul sürecinde yaşanan olumsuzluklara değinmiş, Genel Kurulun katılım ve orda yaşanan olaylar karşısında gösterilen sağduyudan dolayı Genel Kurulu olumlu değerlendirmiştir. Yönetim Kurulumuz, Genel Kurulda belirlenen olumsuzlukların bilince çıkartılmasını düşünerek siz değerli üyelerimize düşüncelerimizi iletiyoruz.

 

2 - 6.ncı dönem Yönetim Kurulu Dernek Başkanı şahsında yaşanan yol ücreti konusunda yapılan tartışmaların son derece yanlış bir davranış olduğu, arkadaşımıza yapılan haksız eleştiriler ve sürtüşmeleri yersiz buluyoruz.   Böylesi olayların bir daha yaşanmaması için tüm üyelerimizi daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

3 -  Derneğimizin mevcut yasal ve iç tüzükten doğan kargaşadan dolayı dernek yönetim kurulunun yapmış olduğu sosyal yardımların eleştirilmesi son derece yakışıksızdır. Sosyal bir kurum olarak görevlerini yapmaları gayet doğal ve yapılması gereken bir görevdir. 

 

4 -  7.nci dönem kongre hazırlıkları yeterince yapılmamış, zaman darlığının yaratmış olduğu stresten dolayı görevli arkadaşlar Genel Kurula mevcut raporları sunamamıştır. 

 

5 - Kooperatif çalışmalarının  alt yapısı yeterince oluşturulamamış, bu konuda üyelere yeterli bilgi aktarılmadığından mevcut çelişkiler bir kargaşaya yol açmıştır.

 

6 -  Bazı kimselerin derneği dağıtma içgüdüsüyle davrandığı tespit edilmiş, bu şahısların arzuları Genel Kurul birleşkenlerinin sağduyusuyla bertaraf edilmiştir.

 

7 - Yönetim Kurulu üyelerimizin sorumluluk bilinci içinde olmayarak, kendi iç çelişkilerini uzlaşarak çözmek yerine bunu Genel Kurula yansıtmaları başlı başına bir çıkmazdır. 

Şimdi soruyorum

Şimdi soruyoruz mıdenizi bulandıran şey nedır..? burda anlatılanlar yaşanmadimi.?
Şahsınızı rencide eden şey ne...? Şahsınıza yönelik bir eleştirimiz mi varmıdır...?
Yoksa kendinizi yönetim kurulunun tümünü yerinemi koyuyorsunuz..?
2004 yılında kongrede tüm belgeleri ile sunulan web sayfası masrafı  bu güne taşıma yüzsüzluğu niye..?
Kendi kişisel sorunların yüzünde toplumu kulanmaya utanmiyormusunuz...?

Taktir siz sifonlu dostlarındır.

 



Not #38 yapımcı: Alisan 25/06/2010 @ 23:33
On yıllardan beri, İsviçre'de kurulup faaliyetine devam etmek de olan, yedibölük yardımlaşma derneğinin kooperatifleşmesi üzerine ufak bir eleştirim ve ona paralel olarak da, eleştirdiğim  noktanın çözümü ile ilgili önerimi belirtmiştim.

Sevgili  Genç kardeşim ve Yılmaz bey sizleri bu rumuzlarınızla tanımasam da zararı yok. keza aynı köyün insanlarıyız.

Ben de eklemiş olduğum havadan sudan içerikli mesajıma
ilgi gösterip okuduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.

Ancak şunu da belirtmem gerekiyor:
Bizler bu derneğin  üyeleri olarak, hem yöneticileri hem de onların icraatlarını herhangi sebeplerden ötürü eleştirme ve daha iyisini yapmaları adına yapıcı eleştirilerde bulunma hakkına sahibiz! ''Keza şikayet dediğiniz şey farklı bir çözüm yöntemidir.
henüz o aşamaya gelmiş değildir problemlerimiz. Umarım öyle bir seçenekle karşılaşmayız bir daha.
. Yılmaz bey Kooperatif'in nersinin kötü olduğunu soruyor bana.
'' dikkat ederseniz ben kooperatifi'in  kötü olduğuna dair birşey belirtmiyorum.
''Kooperatif'in kuruluş biçimine ilişkin  yanlış yöntem uygulandığını belirtmek istiyorum.
Kooperatif henüz kurulmadan önce, kooperatif varmış gibi dernek üyelerine bir yazıyla bildirildi.
Aynı zamanda eşzamanlı olarak da bu hayali kooperatif adına bir de gayrı menkul alındığını açıkladılar.
İşin çelişkili noktası burdan itibaren başlıyor.
1 = Daha önceleiri dernek üyesi olup, ... tarihine kadar tüm üye vasıflarını yerine getirmiş olup, sonradan farklı nedenlerden dolayı, üyelikleri dondurulmuş, ya da kendi rızası ile  ayrılmış olan 30 kişiden fazla köylümüz var. bunları dikkate almalıydılar.
2 = Halen dernek üyesi olup, ancak kooperatif işine sıcak bakmayan, onlarca arkadaşımız bulunmaktadır. ( ben de bunların içindeyim)

3 =  Varsayalım ki, bu meseleyi çözdük, '' dernekle ilişkileri keseilen insanlarımızı razı edip, kooperatifi asıl gündem haline getirdik.
Bu haliyle o da mümkün değil.
 Çünkü kooperatif adına alınmış olan arsanin tapusu bir kişinin üzerinde.
 Eleştirimin asıl sivri ucu bu sakatlığın biran önce giderilmesi doğrultusundadır.

Hele şükür bu arkadaşimiz şimdilik hayatta olup, herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır.
Ya tersi durum sözkunusu olursa, siz bu durumu nasıl topluma izah edersiniz merak ediyorum.

 Not: değerli arkadaşlar, burda  yanlışlarını eleştirdiğim ya da iyi şeyleri de yapmış başarı göstermiş insanlarımızı, benimle yazışmalarını arzu ettiğimi belirtmek istiyorum.
 Kusura bakmayınız.
Sizleri muhatabım değilsiniz anlamında yorumlamamanızı umuyorum.

Selamlar...

Editör notu:

Alisan arkadaşımıza tesekür ediyoruz sorunlarimiza ilgi duyup, haksıs eleştirilerde bulunmasina rağmen en azında konuyle ilintili olmasi bir duyarlılıktır.

Ancak diyalok kopukluluğu ve bilgi yetersizliği atkadaşı yanlış bir yönelime itmektedir. Önermeye çalışılan ve hiç bir zaman dilinizin üstüne almadığımız  yöntemde zaten denendi kocaman bir olumsuzluk oldu. Sanirim herkes bundan ders çıkarmıştır.
Bu tür önermeleri yapmanın mantığını anlamiş değiliz.

Durumumuz şudur.

Derek üyelerimiz Ailebazında şuan itibari ile 73 Kişi dir.

Kooparatige üyelik için baş vuru yapan ve avans olarak artı Fr 800.00 ödeyen 64 kişi tabi elestiriyi yapan alisan arkadaşimizda  dahildir. Bunların içinde geriye dönük ödemeler yapan altı yedi arkadaşımızda vardır.
Derenk üyesi olupta kooparatif üyesi olmayi kabul etmiyen üye sayisi  9 kisi

Diğer bir sorun kuskunler olarak bilinen arkadaşlarimizin sayisi 14 kişi
Derneğimizin antı propagandası, ve yıkıcı faliyetlerden dolayı Kongreden ihrac adilen 4 kişidir.

Malesef durum budur ancak abartılı bir şekilde 30 kişiden bas etmek kimin ekmeğine yağsürmektir bu arkadaşin düşünmesi gerek.

Farklı  iki kurum ve farklı iki kasası olan bu kurumlar bizim kurumlarimizdir. Bunlara sahip çikmakta görevimizdir.

Şu anda dernek başkanımız Aliyerli Demirci, Koop Başkanı Celal Çam, Koop. Yönetim kurulu üyesi Durbaba Kaya, Koop Yönetim kurulu üyesi Cemal Sarı Türkiyede Alınan mülkiyetin Koopratif adına ve tüm üyelerimiz adına devir teslim işleri yapmaktadırlar.

Ayrica yönetim kurulumuz başlatığı ev ziyaretleri etkinliğinde küskünler diyebilinen   arkadaşlarımızıle izin sontrası baselde  toplantimiz vardir. Eleştiriyi yapan alisan arkadaşta bunu bilmektedir.
Bu arkadaşlarin geri dönmeleri konusunda yoğun bir ikna  cabası içinde olan yönetim kurulumuzu yıpratmaya yönelik iğmahlı  tavır ve davranışlardan vaz geçilmeli bu sağ duyuyu çabamıza destek verilmelidir.
 

Not #37 yapımcı: yilmaz628 22/06/2010 @ 22:47
   http://www.yediboluk.com.tr
Herkese selamlar,

Dernek, vakıf veya kooperatif  bunlar sosyal amaçlı olup topluma veya üyelerine yönelik çalışan, asıl amaçları kar gütmek olamayan faaliyetlerdir.Kooperatife çevrilmesinini ne gibi bi sakıncası olabilirki tereddütünüz varsa hangi konuda var açıklayın bizde bilelim hatalar yanlışlar var diyosunuz neyin hata neyin yanlış olduğunu açıklamıyosunuz.... dernekten kooparitife geçmenin neresi hata hangi uygulamayı yanlış buluyosunuz bunları ifade etmek daha doğru olucağını düşünüyorum...   Köyde yapılacak kültür evi ile ilgilide çok güzel bi düşünce isviçrenin bu konuyla ilgili 3 veya 4 yıl önce bu yönde bi karar aldığını biliyorum... ama şu konuda eleştiri yapmak istiyorum isviçrenin olsun almanyanın olsun üyelerine yönelik onları bir araya getirecek kendi ülkelerinde bir yeri varmı ? yok... hatta istanbuldaki derneğin varmı? yok... ama hiç olmazsa kiralık tuttuğu kültürünü yaşatmaya çalıştığı kahvehane tarzında yalnızca büyüklere yaşlılarımıza hitap eden bir yapı var... Öncelikle bulunduğumuz yeri kültürel bir yapı haline getirelim değişim, bulunduğumuz yerden başlamalı... sayıgılarla....köy derneğimizin bugünlerine yön vermek ve yarınlara umut olmak adına ,değişimin adı  www.yediboluk.com.tr 
İlk SayfaÖnceki [ 1 2 3 4 5 ] SonrakiSon Sayfa

Gımgımın Adı , Halkı ve Bazı Köy Adlarının Tarihi Kaynakları

PİR SULTAN ABDAL
ÜYE GİRİŞİ

Tekrar Giriş Yap
---

Kullanıcı Adı:

Gizli Kodunuz (Şifrenizdir - Kimliğinizle Bağlantılı- Unutmayınız)


 Üye Sayısı 127 üye


Bağlı Kullanıcılar

( Hiçkimse )
ANKET
Sitemizi Nasıl Buldunuz.
 
Iyi
Daha iyi olabilir
Normal
Olumsuz
Sonuçlar
SPONSOR
GÜNCEL HABER

RSS GÜNCEL HABER
^ Top ^